zaterdag 15 september 2012

What a view!


New York is een visuele streling voor het oog, maar de iconische beelden die je al duizend keer gezien hebt, zijn op bepaalde plaatsen nét dat ietsje magischer.
Voor de beste uitzichten moet je in Brooklyn zijn. Punt. Die hoogbouw genaamd Manhattan bleek voor mij het indrukwekkendst vanop afstand. Zoek dus vooral de waterkant op in Brooklyn, enkele suggesties:

Brooklyn Heights

Wandel van Brooklyn naar Manhattan over de Brooklyn Bridge, bij voorkeur bij valavond: ondergaande zon + de lichtjes van Manhattan die aan floepen = magie

East River Side Park: dit ‘park’ in Williamsburg verdient nauwelijks de naam, behalve dan dat je naast een charmant klein kiezelstrandje nog eens een adembenemend view erbij krijgt. Tijdens het weekend valt er bovendien wel iets te beleven: op zaterdag is er Smorgasburg, een grote foodie markt en op zondag de befaamde Brooklyn flea market.

Fulton Ferry State Park, net tussen de Brooklyn Bridge en de Williamsburg Bridge in, biedt ook een mooi uitzicht, behalve dan dat er een gigantische caroussel dat uitzicht wat belemmert...

Manhattan heeft uiteraard ook wat puike uitkijkplaatsjes. De top van Rockefeller Center biedt een heel mooi panorama, vooral als je de omvang van Central Park eens wil beseffen, maar verliest wat van zijn glorie in vergelijking met een nachtelijk panorama bovenaan Empire State Building ’s nachts. Dan besef je pas waar de titel ‘Bright lights, big city’ vandaan komt!

Geen opmerkingen: