Van al het
wandelen, bezoeken en shoppen (waarover later uiteraard meer) krijg je wel eens
honger. In New York heb je gelukkig keuze genoeg! De clichés kloppen: de small soda’s hebben de normale formaten
die wij hier kennen en de pizza slices
zijn huge. Maar bio en organisch is
er ook alom tegenwoordig. Je moet al goed je best doen om niet op één of ander
biomarktje te stoten!
De beste eetketen
die wij bezocht hebben, hadden over het algemeen niet echt een aantrekkelijk
interieur, maar een heerlijke kaart en een goede bediening. De laatste avond
zijn we dan toch voor een restaurant met ‘hip interieur’ gegaan en wat bleek: snobby bediening en mager qua eten. Dus
ga toch maar voor tips van locals, of deze tips die ik persoonlijk uitgetest
heb:
De 3 toppers:
Angelica Kitchen
(East Village)
Laat je niet
afschrikken door de neonverlichting (ze hebben in New York echt wel iets met
kitscherige neonverlichting) en het niet al te aantrekkelijk interieur, want
hier vind je een heerlijke organische veganistische cuisine. Gaat al sinds 1976
mee, dus dat zegt ook wel iets! Reservaties doen ze hier niet aan mee, gewoon
binnengaan en eventueel even wachten (20 minuten aangekondigde wachttijd was
hier minder dan 10 minuten). Wij kregen een superlekkere en goed gevulde hoofdschotel
geserveerd. De specials hebben er ook leuke namen à la ‘The owls are not what
they bean’ en ‘Twin leeks’. (foto: civileats.com)
Miss Maude’s
Spoonbread Too (Harlem)
Iets totààl anders
dan, dit adresje kregen we warm aanbevolen van vrienden en stond ook in ons
reisgidsje: met recht en reden! Authentieke zuiderse soul food waarna je geen
plaats meer over hebt voor een dessertje. En een fantastische soundtrack van
soul en jazz op de achtergrond. Wij kwamen pas rond 15u binnen met een enorme
honger en kozen voor de sample platter, waarop je alle specialiteiten op 1 bord
kreeg: macaroni & cheese, barbecue kip, gefrituurde garnalen en - mijn
favoriet op het bord - candied yams.
Shinobi Ramen (Bushwick)
Ramen is hot in
New York, en dan hebben we het niet over de soort die aan een voorgevel hangt.
Ramen is een soort Japanse noedelsoep en om de paar stappen kwam je wel een
eettent tegen met ‘ramen’ in de naam. Vlakbij onze verblijfplaats besloten we
dan maar eens Shinobi Ramen uit te proberen waar we een gigantische kom ramen
kregen voorgeschoteld. Ikzelf ging voor safe en smakelijk met kip, vriendjelief
koos voor de ribbetjesvariant en naar het schijnt was het vlees zo mals dat het
al haast bij de eerste aanraking van de botten viel. Mmmm, krijg er alweer
honger van.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten