dinsdag 18 september 2012

New York op volle toeren: de vinyljacht


Vinyl, dat was dan weer waar mijn wederhelft naar zocht. Adressen genoeg, vooral in East Village, maar bij de meeste platenzaken waar je vinyl vond, waren er geen voorbeluistermogelijkheden en bleek alles op de koop toe, jawel, duur!

We hebben toch nog 3 topadresjes verzameld: komt ie!

Turntable Lab (East Village)
Kleiner dan verwacht, maar:
voorbeluistermogelijkheden
een mooie selectie recente titels en elektronica
voor de liefhebbers ook wat dj-materiaal te vinden

Record & Tape Center (Brooklyn)
Toevallig tegengekomen op onze wandeltocht door Brooklyn op de hoek van 9th Street en 5th Avenue. De spotprijsjes buiten lokten ons binnen. Hier opnieuw geen voorbeluistermogelijkheden, maar in deze snuisterzaak kon je nog speciale vondsten scoren aan een zachte prijs. De bizarre suggesties (James Brown, dan moet ik je de nieuwe Bob Dylan tonen!) van de nauwelijks verstaanbaar mompelende eigenaar namen we er graag bij.

Academy Annex (Williamsburg)
Naast rock ook een goede portie jazz, funk en soul te vinden én voorzien van voorbeluistermogelijkheden. Vriendjelief was aan het pruilen dat hij mààr een uurtje hier had kunnen rondlopen. Tot bij de oorspronkelijke vinyl winkel in Manhattan zijn we niet geraakt. foto: Ian J. op Yelp

En dan nog de andere adresjes, op eigen risico te bezoeken, met ofwel een encyclopedisch muziekgeheugen, ofwel een dikke portemonnee, bij voorkeur beide:

Geen opmerkingen: