maandag 27 september 2010

Exit through the gift shop

Vorige week woensdag had ik het geluk een miniguerillaprojectie mee te kunnen pikken ergens aan een boom in een wijk in Wevelgem city. Met dank aan de Adventure Movie Club. Film in kwestie was 'Exit through the gift shop', een documentaire over het Britse graffiti enfant terrible Banksy, of nee... wacht, een documentaire over een zekere Thierry, een in L.A. residerende Fransman die een film wou maken over Banksy en graffiti, of, nee wacht...

'Exit through the gift shop' is zo'n filmpje waar je nog dàgenlang mee bezig blijft. In interviews beweren al de betrokkenen van de film dat alles dead serious is, maar als je hem bekijkt, stel je vanalles in vraag, maar of je de juiste vragen stelt, blijft wel hardnekkig onduidelijk. Deze documentaire zegt dan ook uiteindelijk bijna meer over de kijker dan over de makers.

Schitterende én grappige film in elk geval, niet alleen om het spectaculaire rooftopbeeldmateriaal, maar zeker ook om al de vragen die hij provoceert: is street art kunst? Hoe street art blijft graffiti nog éénmaal het in gallerijen en bij kunstverzamelaars terechtkomt? Wat is de impact van media en promotie voor een kunstenaar? Hoe commercieel is het kunstwereldje geworden? Wat is hype? Wat is fake? Wat is echt? En vooral: als iedereen het zoveel beter weet, waarom doen ze het dan zélf niet?

Warm aanbevolen door Lemon Lizzie!

http://www.banksyfilm.com

4 opmerkingen:

Erle zei

I dont know what you are writing, but i enjoy looking at your pictures on your blog:)
Have a good day!
xxx Erle , Norway

Ellie zei

Hi Erle!

Gee, thank you :)
Yeah, my blog is fully in Dutch, not really internationalfriendly, but if you ever want any translations: shoot ^-^

My Norwegian is quite unexisting too, but my kean eyes saw that your own blog has a pretty awesome visual content too! Fab!

bisou
Ellie

[Je m'appelle Sarah] zei

you go girl, you strike again met een top top tip!

Erle zei

Great to hear:) My illustration work-website is " www.sjokk-design.net .
if you get any inspiration out of that site too , Ill be happy;)
Have a good night Ellie:)