dinsdag 4 februari 2014

Illustrator versus potlood

Tekenen heb ik al altijd graag gedaan. Kleuren, dat was een ander paar mouwen. Binnen de lijntjes blijven was niet zo mijn ding in de kleuterklas. Bovendien was ik vaak bang dat de tekening verpest zou worden door de toevoeging van kleur, want vaak had ik die in mijn hoofd, maar kwam die er niet exact hetzelfde uit eenmaal ik aan het kleurkliederen ging.

Tegenwoordig bestaan daar oplossingen voor, zoals Illustrator bijvoorbeeld. Niet tevreden over het kleurtje? Dan verander je het gewoon in enkele kliks. Ik raak wel vaak gefrustreerd dat iets dat ik in een kwartier tijd op papier krijg uren vergt om over te tekenen in Illustrator. Beginnershandicap? 
Ook merk ik dat het gebruik van Illustrator me vaak de neiging geeft om mijn tekeningen te vereenvoudigen. Wat niet noodzakelijk slecht is natuurlijk. Of toch? Voor deze kat besloot ik me eens te wagen aan de vergelijking inkleuren met Illustrator (eerste afbeelding) en inkleuren met potlood (tweede). Welk resultaat spreekt jullie het meeste aan?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Nr 2! Er gaat volgens mij niks boven een met handgetekende en ingekleurde prent. En ik heb het absoluut niet voor katten, maar deze kan ik wel smaken.

Sanne Loncke zei

Echt goe bezig hoor! 1 ziet er goed uit! (2 ook mooi, maar idd voor grafische toestanden is 1 echt goe!)
grtjs Sanne

Ellie zei

De meningen gaan behoorlijk gelijk op: interessant ^-^

Anoniem zei

hey Ellen,

ik vind je inkleuring met potlood erg geslaagd : genuanceerd en interessant.

Voor je tekenstijl vind ik de eerste versie toch sterker : die vereenvoudiging waarover je het hebt, maakt de lijnen (volgens mij) sterker.